Kennismaking

  WSS Golden Arrow is een onderdeel van de handboogvereniging Westerlo Sint-Sebastiaan (WSS) en van de Sint-Sebastiaansgilde van Westerlo. De naam verwijst naar de liggende wipschutters die in Westerlo actief zijn en tegelijk aangesloten zijn via Sector Kempen bij de Vlaamse Boogsport Federatie liggende wip (VBFlw).

  Na haar ontstaan eind 2014 heeft WSS Golden Arrow gekozen voor een eigen logo waar de witkopzeearend model voor heeft gestaan. Het logo van de liggende wipschutters is ook verwerkt in de clubkledij die qua kleuren afwijkt af van de bordeauxrode-witte kledij van de doelschutters in Westerlo.

  De leden van WSS Golden Arrow nemen deel aan:

  • Beschrijfschietingen in de provincie Vlaams-Brabant (Rillaar, Boortmeerbeek, Kampenhout, …) en de regio Antwerpen.
  • Allerlei kampioenschappen in Vlaanderen (vermeld in de jaarkalender van de VBFlw).

  De meeste liggende wipschutters van WSS Golden Arrow schieten met een volledig uitgeruste compoundboog, maar een bijtrekvizier (= loep) en automatische losser (= release) zijn in tegenstelling tot het doelschieten bij het liggende wipschieten niet toegestaan. Uiteraard zijn recurve- en blankboogschutters ook welkom. Sommige leden combineren het handboogschieten op doel en de liggende wip met elkaar, terwijl andere leden enkel het wipschieten beoefenen. In de bovenzaal van het PC te Westerlo kan er zowel op doel als op de liggende wip getraind worden.

  Traditioneel schieten de leden van de Sint-Sebastiaansgilde van Westerlo met de blankboog op:

  • De liggende wip tijdens de Sint-Sebastiaansschieting van 20 januari (= feest-en naamdag van de patroonheilige Sint-Sebastiaan) in de bovenzaal van het PC te Westerlo.
  • De staande wip tijdens het zomerteerfeest (= de zaterdag na sacramentsdag ofwel 13 dagen na Pinksteren) op domein ’t Riet nabij de Grote Nete.

  Tijdens de volgende feestelijkheden staat er ook initiatie boogschieten op de liggende wip op het programma:

  • De opendeurdag van de gilde in het voorjaar (meestal midden april) aan de Asberghoeve.
  • De Rietfeesten de eerste zondag van de maand september.